Güncelleme Tarihi: 28 July 2023

Visitors: 93

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü'nü tercih edecek adayların dikkatine!

Sayın adaylar,

Üniversitemizin Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümüne hoş geldiniz. Bu sene güz dönemi başvuruları açılacaktır ve sizler de aramıza katılmak için tercihde bulunmayı düşünüyorsanız, sizi bu güzel sürece davet ediyoruz.

Bölümde okumaya hak kazanan adaylar, üniversitemizin Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenen İngilizce muafiyet ve/veya seviye tespit dil sınavına girmeniz gerekmektedir. Bölümümüz %100 İngilizce dil eğitimi verdiğinden İngilizce dil muafiyet sınavını başarıyla geçen öğrenciler 1.sınıfta okumaya hak kazanacaklardır. Muafiyet sınavında başarılı olamayan adaylar ise İngilizce dil seviye tespit sınavına girerek seviyelerine göre hazırlık sınıflarına yerleştirileceklerdir.

Unutmayın ki İngilizce, uluslararası düzeyde bir sektör olan denizcilikte oldukça önemlidir. Deniz ulaştırma alanında çalışacak mühendisler olarak, küresel düzeyde iletişim kurabilmek ve uluslararası işbirliklerinde bulunabilmek için iyi bir İngilizce seviyesine sahip olmak kariyerinizde büyük avantaj sağlayacaktır.

Yabancı dil muafiyet ve/veya seviye tespit dil sınav tarihleri ve başvuru süreçleriyle ilgili detaylı bilgilere üniversitemizin resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz. İlan edilecek akademik takvime göre hareket etmenizi rica ederiz. Başvurunuz için gerekli belgeleri eksiksiz ve zamanında tamamlamanızı önemle hatırlatırız.

Umarız ki, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünde kendinizi geliştirme ve geleceğe yelken açma fırsatı bulursunuz. Başvurunuzun olumlu sonuçlanmasını diler, başarılarınızın devamını temenni ederiz.

Saygılarımızla,