Güncelleme Tarihi: 07 August 2023

Visitors: 79

DİTAŞ Kadın Denizciler Bursu

Denizcilik sektöründe kadın istihdamını desteklemek amacıyla, Vehbi Koç Vakfı ve DİTAŞ Deniz İşletmeciliği ve Tankerciliği A.Ş. işbirliğiyle başlatılan Kadın Denizciler Burs Programı, Türkiye Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ilk 100 binde yer alan öğrencilere yönelik bir fırsat sunuyor. Bu programa katılmak isteyen öğrenciler, üniversitelerin denizcilik fakültelerinin "Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği" ya da "Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği" bölümlerini tercih etmelidirler.

Bu burs programı kapsamında seçilen öğrenciler, hazırlık sınıfı dahil olmak üzere toplamda 4 yıl boyunca burs imkanından yararlanacaklardır. Ayrıca, DİTAŞ gemilerinde staj yapma fırsatı ve istihdam önceliği de sağlanacaktır. Bu sayede, kadın denizcilik öğrencileri hem eğitimleri boyunca maddi destek alacaklar hem de sektördeki tecrübe kazanma şansı elde edecekler.

Detaylı bilgi ve başvuru için lütfen https://www.ditasdeniz.com.tr/burs.aspx adresini ziyaret edebilirsiniz. Bu önemli fırsatı değerlendirerek kadınların denizcilik sektöründeki varlığını güçlendirmeye katkı sağlayabilirsiniz.