Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2018

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Ders Kayıt Duyurusu

• Ders Kayıtları Öğrenci Otomasyon Sistemi (obs.bandirma.edu.tr) adresi üzerinden 10-14 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • İkinci öğretim öğrencileri ve ikinci üniversite okuyan normal öğretim öğrencileri öğrenim ücretlerini ve katkı paylarını Öğrenci Numarası ile Halk Bankası Şubelerinden veya Halk Bankası internet şubesi/ATM'lerinden yatırılabilir.
  • 2018-2019 Yılı Güz Döneminde; 2017 Yılında kayıt yaptıran öğrencilerimiz dahil tüm öğrenciler ders kayıtlarını kendileri yapacaktır.
  • 2018 Yılında kayıt yaptıran öğrencilerimiz ders kayıtlarını kendileri yapmayacaktır.
  • Öğrenciler öncelikli olarak alttan kalan başarısız derslerini almak zorundadır.
  • İkinci yarıyıl sonundan itibaren her yarıyıl sonunda genel not ortalaması 1,80'in altında olan ön lisans ve lisans öğrencileri, takip eden yarıyılda en fazla 24 kredilik derse kayıt yaptırabilirler. Genel not ortalaması her yarıyı' sonunda 1,80 ve üzerinde olan ön lisans ve lisans öğrencileri ise takip eden yarıyılda en fazla 30 kredilik derse kayıt yaptırabilirler
  • 2016 ve sonrası girişli öğrenciler 5. Yarıyıldan itibaren bulunduğu yarıyıla kadar tüm derslerini alıp başarmış olmak şartı ile genel not ortalaması 3,00 ve üstünde olan lisans öğrencileri; danışmanlarının onayı ile bir üst sınıftan kredi sınırları içerinde kalarak derslere kayıt yaptırabilirler.
  • Öğrencilerin ders seçtikten sonra kesinleştir butonuna tıklaması gerekir. Öğrenciler Ders kaydını kesinleştirdikten sonra ders kaydı süresi bitimine kadar danışman onayı yapılıp yapılmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir.
  • Danışman Onayı olmayan ders kayıtları geçersizdir. Ders kayıtları öğrencinin sorumluluğundadır.
  • 2016 ve sonrası girişli öğrenciler not yükseltmek amacıyla ders seçemeyeceklerdir. (Bütün derslerini başarıyla

tamamladığı   halde      AGNO'su    2,00"nin altında olduğu için mezun olamayan öğrenciler ikinci fıkrada belirtilen kredi sınırları
içerisinde başarmış oldukları dersleri not yükseltmek amacıyla alabilirler

• Yabancı Dil I Şubelendirme (A ve B)  hazırlık puanı 50 ve üzeri olanlar (A) şubesini,  hazırlık puanı 49 ve altı olanlar (B) şubesini alacaklardır.