Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2020

Gösterim: 812

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

19 Mayıs 1919 tarihi Cumhuriyetimizin kuruluşunda dönüm noktalarından biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan Bandırma Vapuru ile hareket ederek 3 gün sonra Samsun’a ayak basmasıyla milli mücadelenin fitili ateşlenmiş, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen başlatılan bu mücadele ateşi, milletimizin birlik ve beraberliğinden güç alarak işgal kuvvetleri karşısında tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanına dönüşmüştür.

Bağımsızlığımız adına önemli bir milat olan 19 Mayıs gününün, geleceğimizin umudu olan gençlerimize armağan edilmesi oldukça anlamlıdır. Samsun’a ve aslında özgürlüğümüze doğru başlatılan bu büyük yolculuğun Bandırma Vapuru ile gerçekleştirilmiş olması da bizler için ayrıca bir mânâ taşımaktadır. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak, bizler de Bandırma Vapuru gibi, geleceğe 'umut olacak gençleri' taşımanın mücadelesini veriyor, bilinçli, özgür ve özgün düşünen, milli değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla, rahmetle yad ediyor, sevgili gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğü