Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2023

Gösterim: 840

Üniversitemiz Koordinasyonunda Gerçekleşen “Marmara’nın Umudu Pina” Projesinin İlk Toplantısı Gerçekleşti

Denizcilik Fakültemizin koordinasyonu ve Borusan Holding ile Impact Hub İstanbul’un ‘Sürdürülebilirlik Fayda Programı’ kapsamında, Erdek Kaymakamlığı, Erdek Belediyesi ve Erdek Ticaret Odası'nın destekleriyle yürütülen ‘Marmara’nın Umudu Pina’ projesinin ilk toplantısı gerçekleştirildi. Erdek Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erdek Ticaret Odası Başkanı Turan Gün, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Şafak Turan, Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Sarı, Denizcilik Meslek Yüksekokulu akademisyenlerimizden Doç. Dr. Uğur Karadurmuş, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. 

Toplantıda Doç. Dr. Uğur Karadurmuş’un yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından Erdek Ticaret Odası Başkanı Turan Gün ve Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık birer konuşma gerçekleştirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir de konuşmasında, gerçekleşen projenin ve projenin ilk toplantısının önemine vurgu yaparak herkesin çevreyi korumak adına duyarlı davranması gerektiğinin altını çizdi. Kürsüye son olarak ‘Marmara’nın Umudu Pina’ projesinin yürütücüsü, Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Sarı geldi ve Marmara Deniz’inin kurtarılmasında büyük rol oynayan, bir saatte altı litre deniz suyunu süzerek müsilajla mücadelede ilk sırada yer alan çok değerli bir tür olan Akdeniz’in en büyük çift kabuklusu pinaların korunması adına alınması gereken tedbirleri anlattığı bir sunum gerçekleştirdi. 
 
İklim değişikliği, çevre ve deniz kirliliği sebeplerinden ötürü müsilaj problemi yaşayan Marmara Deniz’ini kurtarmak amacıyla düzenlenen ve oldukça verimli geçen toplantıda katılımcılardan gelen sorular cevaplandırılırken görüş ve önerilerine de yer verildi.