Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2024

Gösterim: 1207

Genel Bilgiler

9 Aralık 2015 tarihinde kurulan Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümü, Denizcilik Fakültesi bünyesinde faaliyetlerine devam etmektedir. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü 2022 yılından bu yana öğrenci almaktadır. 2023 yılı için YKS kontenjanı gereği 40 öğrenci alınacaktır. Eğitim üniformalı olarak gerçekleştirilir. Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği diğer mühendislik bölümleri gibi sayısal puanı ile tercih edilebilen bir bölümdür. Öğrenciler 4 yıllık eğitim dahilinde mühendislik eğitiminin yanı sıra denizcilik eğitimi ile beraber hem karada hem de denizde istihdam edilme fırsatına sahip olur.

Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Bölümü’nde 4 yıllık lisans eğitimini takiben mezunlar Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Lisans Diplomasını alırlar. Gemiadamları Yönetmeliği’ne göre Gemiadamları Sınav Merkezi tarafından yapılan ehliyet sınavında başarılı olanlar Uzakyol Vardiya Mühendisliği ehliyetini alamaya hak kazanırlar. Türk bayraklı ve yabancı bayraklı gemilerde Uzakyol Vardiya Mühendisi (3. Mühendis) olarak çalışmaya başlarlar. İdare tarafından belirlenen hizmet süreleri bitiminde sınavla 2. Mühendis ve sonrasında da Başmühendis ehliyetine sahip olurlar.

Bölüm Amaç ve Hedefleri

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümünün amacı, uzakyol vardiya mühendisliği yeterliliği için gerekli olan, STCW 2010’a uygun eğitimi vermek ve denizcilik eğitiminin yanı sıra mühendislik eğitimi ile beraber eleştirel analitik düşünme, takım çalışması becerisine haiz sosyal sorumluluk sahibi, yaşam boyu öğrenmeye açık öğrenciler yetiştirmektir.

 

Kalite Politikamız

Gemi makineleri işletme mühendisliği alanındaki mühendislik eğitimi ve öğretiminde, öğrencilerimiz, akademik-idari personelimiz ve gemi makineleri işletme mühendisliği ve denizcilik sektörü ile olan ilişkilerimizi sürekli geliştirerek, ülkemizin ve dünyanın ihtiyacı olan nitelikli ve saygın mühendisler yetiştirmektir.