Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümümüzün 2026–2027 akademik yılı açılış dersi, “İyi Mühendislik: Gemi Mühendisliğinde Kural, Muhakeme ve Karar” başlığıyla 25 Eylül 2026 Cuma günü Aziz Sancar Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Açılış dersine konuşmacı olarak TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı İlham ÇELEBİ katıldı.
Etkinlik kapsamında; gemi mühendisliği mesleğinde kuralların yeri, mühendislik muhakemesinin önemi ve teknik bilgi ile mesleki deneyimin karar alma süreçlerine nasıl yansıdığı ele alındı. Mühendislik uygulamalarında yalnızca mevcut kurallara hâkim olmanın değil, karşılaşılan problemlerin teknik, emniyet ve mesleki sorumluluk boyutlarıyla değerlendirilmesinin de iyi mühendisliğin temel unsurları arasında yer aldığı vurgulandı.
Öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine ve mühendislik bakış açılarına katkı sağlayan açılış dersine, bölümümüz ve fakültemiz öğrencileri ile öğretim elemanları katılım gösterdi. Program, öğrencilerin sorularının yanıtlandığı değerlendirme bölümünün ardından sona erdi.
Değerli bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşan TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı İlham ÇELEBİ'ye katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
Gösterim: 89
Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2026