Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2024

09.09.2024

11.09.2024

13.09.2024 16.09.2024 17.09.2024

**** Kurum Dışı Ortalama ve Merkezi Yerleştirme Puanı dahil tüm öğrenciler aşağıdaki tarihlerde kesin kayıt için Fakültemize şahsen gelmeleri gerekmektedir.

Uzaktan kesin kayıt yapılmamaktadır.

YATAY GEÇİŞ OKUL KAYDI İÇİN GEREKLİ BELGELER (MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE):

* Online Başvuru Formu (obs başvuru sisteminden çıktı alınacaktır. Ayrıca öğrenci işlerine geldiğinizde verilmektedir.)

* Not Durum Belgesi (Transkript) : Başvuran öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı, izlediği bütün derslerin konularını ve bu derslerden aldığı notları gösteren resmi belge.(imzalı-mühürlü veya e-imzalı veya barkodlu)

* Öğrenci Belgesi (Islak imzalı-mühürlü veya e-imzalı veya barkodlu)

* Ders içerikleri (Islak imzalı-mühürlü veya e-imzalı veya barkodlu. Ders içeriklerinizi çıktı alarak gelmeniz gerekmektedir.)

* ÖSYS Sonuç Belgesi  (Zorunludur)

* ÖSYS Yerleştirme Sonuç Belgesi (Zorunludur)

* Ek Madde-1 Kapsamında yatay geçiş yapmadığını gösterir belge (Ek Madde-1 kapsamında başvuracak adaylar için)

* Kurumumuz içinden ek madde 1 kapsamında online başvuran adaylar kayıt esnasında belgelerin orijinallerini getirmesi zorunludur.

YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER (Kurum Dışı NOT ORTALAMASI İLE):

* Not Durum Belgesi (Transkript - Zorunludur) :Başvuran öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı, izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren resmi belge.(imzalı-mühürlü veya e-imzalı veya barkodlu)

* Öğrenci Belgesi (Zorunludur - imzalı-mühürlü veya e-imzalı veya barkodlu)

* Ders içerikleri (Zorunludur - imzalı-mühürlü veya e-imzalı veya barkodlu)

* Disiplin cezası almadığına ilişkin belge. (Zorunludur - imzalı-mühürlü veya e-imzalı veya barkodlu, not durum belgesi veya öğrenci belgesi altında yazması yeterlidir)

* İkinci öğretimden örgün öğretime başvuran öğrenciler için %10’a girdiğine ilişkin belge. (İkinci Öğretimden Örgün Öğretime gelecek öğrenciler için zorunludur)

* ÖSYS Sonuç Belgesi (Zorunludur)

* ÖSYS Yerleştirme Sonuç Belgesi (Zorunludur)

NOT: Gemi Makine İşletme Mühendisliği Bölümüne yerleşen öğrencilerin, Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanları Yönetmeliği ile Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Eğitim ve Sınav Yönergesinin, Eğitim Kurumlarında Kayıt Kabul, Sağlık Koşulu ile ilgili yasal koşulları sağlamaları, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Gemiadamları Sağlık Yönergesinde belirlenen usul ve esaslara göre aldıkları “Gemiadamı Olur Sağlık Raporu”nu Sağlık Denetleme Merkezinde onaylatmaları ve Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi almaları gerekmektedir.  Alınan rapor limanlara bağlı Sağlık Denetleme Merkezinde onaylatılmalıdır.  Kesin kayıt tarihlerinde (09.09.2024-11.09.2024) gemi adamı sağlık raporu getirmeyen öğrencilerin kayıtları yapılamayacaktır.

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği