Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1536

Bilişim ve Teknoloji Zirvesi 2. Gününde de Büyük İlgi Gördü

Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Topluluğu tarafından düzenlenen “BTK Summit 2017" ikinci gününde de devam etti. Dijital pazarlama ve dijital medya alanında önemli isimleri öğrenciler ile bir araya getiren etkinlik ikinci gününde de ilgi ile takip edildi.

İlk olarak öğrenciler ile buluşan isim 60 üniversitede üyesi bulunan Üniversite Medya Birliği Derneği’nin kurucusu Atakan Şeniz oldu. Şeniz, genç yaşına karşın elde ettiği başarı hikayesini ve dijital dünyada nasıl var olunacağı hakkında bilgiler verdi. Geleneksel medyanın yavaş yavaş popülaritesinin azaldığına dikkat çeken Şeniz; “ Konvansiyonel medya bile artık yavaş yavaş YouTube’a yatırım yapıyor. Bugün yükselen bir YouTube gerçeği var ve aynı şekilde tüm dijital alanlar popülerliğini sürdürmektedir. Dijital o kadar önemli ki, bugün var olan şirketler bu konvansiyonel sistemde dijital varlık yönetimi yapmadan bir iki yıl içinde kaybolmaya mahkûmdurlar. Dijital dünyada güncel olmak gerekiyor ve dünyaya ayak uydurmanız gerekiyor. Bir konuda uzmanlaşmayı kendinize hedef edinmelisiniz. Kendinizi iyi hissettiğiniz, kendinizi gerçekten donanımlı hissedeceğiniz alanlarda uzmanlaşın. Kendi sisteminizi inşa etmeye karar verdiğinizde ise bundan çekinmeden, emek ve vazgeçmeden bu hayalinizi gerçekleştirmek için çalışın.” diye konuştu.

Ardından ise Türkiye’de üniversite gençliği ile popüler isimleri bir araya getiren Gençlik Odası TV YouTube kanalı kurucusu Ferit Ömer ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi. Ömer; “İmkansızlıklar içinde başladığımız işimize aşkla inandığımız için hiç vazgeçmedik. Hayatta ilham almayı başarabilmemiz gerekiyor. İlham karşılıklı olur ve her insan ayrı bir yolculuktur. Başarıya giden yolun farklılaşmaktan geçtiğine inanıyorum. Kabuğunuza sığmayın. İşinize aşkla baktığınızda motivasyonunuz size başarıyı da getirecektir. Bir kişinin söyleyeceği bir söz tüm hayatınızı etkileyebilir. Hayatınızda ilham almak için birilerine dokunun. Bizde yaptığımız işte birilerine dokunup, onlara ilham vermek istiyoruz.” dedi.

Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde ise kişisel marka danışmanı Sinan Ulvi Çınar öğrenciler ile buluştu. Çınar, sıradan bir Facebook kullanıcısı iken marka danışmanlığına, önemli isimlerin menajerliğini yapmaya uzanan hikayesini öğrenciler ile paylaştı. Sosyal medyadaki kariyer yönetimi hakkında da önemli bilgiler paylaşan Çınar hayatta pozitif olmanın önemine vurgu yaptı. Çınar; “Kariyer yönetiminde kriz yönetimimin de önemi çok önemli. Sizin için olumsuz gibi görünen bir olayı doğru yöneterek lehinize çevirebilirsiniz. Hayatınızda basamaklar olmalı, bu basamaklar bir iş değişikliği, farklı bir şehirde yaşamanız olabilir. Bu basamakları uygun şekilde kullanmayı öğrenmelisiniz. Özellikle başarı tek bir şekilde olmuyor. Kendinizi devamlı geliştirmeniz ve sürekli üzerine yeni bir şeyler koymanız gerekiyor. Olabildiğince kendinize bir şeyler ekleyin. Her seferinde yaptığınız şeyi en iyi şekilde yapın. Aslında zor olan basiti yakalamaktır. Hayatta çok fazla aynı işi yapan, aynı bölümü okuyan insanlar var. Bu nedenle farklılaşmak için çaba göstermeniz gerekiyor.” dedi.

Etkinlik GittiGidiyor’dan Burak Arslan’ın söyleşisi ile devam etti. Dijital pazarlama noktasında yapılan çalışmaları anlatan Arslan; “Dijital pazarlamada kullanıcı bilgileri ile dijital dünyada bağlantılar kurulabilir. Biz kullanıcıya en dip noktada beynine girmeyi hedefliyoruz. Böylece müşteri o ürünü alıyor. Birilerinin pazarlayacağınız ürün ya da hizmeti tanıması için bilmesi gerekiyor.  Bilme noktasında dijital pazarlama etkin bir şekilde kullanılıyor. Dijital dünyada hiçbir şey tesadüf eseri olmuyor.” diye konuştu.

Ardından sosyal medya fenomeni Gökhan Tevek öğrenciler ile bir araya geldi. Sosyal medyada nasıl popüler olduğunu anlatan Tevek’in söyleşisi öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Günün son etkinliğinde ise Happy Digital’in kurucusu Volkan Ekiz söyleşi gerçekleştirildi.  Datayı farklı yorumlayabilecek şeyler üzerine kafanızı yormalısınız diyen Ekiz; “ Hayata ki her şeyin farklı olabileceğine kafa yormanız gerekiyor. Hayatınızda mümkün olduğunca X ve Y katmanız gerekiyor. Bunu ne kadar yapabilirseniz karşılaştığınız problemleri o denli çözebilirsiniz.” diye konuştu.

İki gün boyunca öğrencilerin ilgi ile takip ettiği etkinlikte öğrenciler dijital dünyanın ilham veren isimlerini yakından tanıyıp, bu alanda kapsamlı bilgiye ulaşma şansı elde etti.


Fotoğraflar