Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2023

Gösterim: 1245

Üniversitemizin mezuniyet töreni büyük bir coşkuyla kutlandı.

Üniversitemiz 2023 yılı lisans mezunlarına yönelik Merkez Yerleşkemizdeki Spor Vadisi’nde yer alan Kapalı Spor Salonu’muzda düzenlenen mezuniyet törenimiz büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in ev sahipliği yaptığı törene Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, MSÜ Kara Asb. MYO k. Tuğg. Mahmut Büyükcingi, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğ. Gen. Selahattin Akalp, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ali Yıldız, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Celalettin Yanık, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, il ve ilçe protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri, akademik ve idari personelimiz, basın mensupları, öğrencilerimiz ve velileri katılım gösterdi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan programda Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir açış konuşmasını gerçekleştirerek mezun öğrencilerimize meslek yaşamlarında başarılar diledi. Açış konuşmasının ardından gerçekleşen protokol konuşmalarında sırasıyla Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp birer konuşma yaptılar, mezuniyet töreniyle ilgili duygu ve görüşlerini ifade ettiler.

2022-2023 eğitim-öğretim yılında Denizcilik Fakültemizi birincilikle bitiren Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü öğrencimiz Samet Mercimek'e Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Sarı ve 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp tarafından plaket ve hediye takdim edildi. Plaket ve ödül takdimlerinin ardından mezun veren birimlerin dekan, müdür, bölüm başkanları, öğretim üyeleri, akademik ve idari personeli mezuniyet belgelerini takdim etmek üzere öğrencilerimizin yanına geçtiler. Belgeler takdim edildikten sonra tüm öğrencilerimizin mezuniyet belgelerini havaya kaldırdığı güzel bir hatıra fotoğrafı çekildi.

Çok yoğun bir katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleşen mezuniyet törenimiz Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in geri sayımı ve müzik eşliğinde mezun öğrencilerimizin keplerini havaya fırlatmasıyla son buldu. Yüzlerce kepin havada süzüldüğü bu güzel an fotoğraf ve video çekimleriyle ölümsüzleştirildi. 

Bölüm ve programlarını başarıyla tamamlayan, meslek yaşamlarına başlayacak olan sevgili mezun öğrencilerimizi tebrik ediyor, her şeyin gönüllerince olmasını temenni ediyoruz.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Fakültemiz mezun öğrencilerimize ait videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

/Content/Web/Yuklemeler/DosyaYoneticisi/826/files/VID20230708191416.mp4