Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2021

Marmara Denizi'nde müsilaj seferberliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Marmara Denizi'ndeki müsilajla (deniz salyası) mücadele çalışması ve deniz temizliği seferberliği kapsamında düzenlenen programa, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı ile ilgili kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı.

Denizcilik Fakültesi olarak etkinliğe Bandırma D.E.F. teknemiz ile katılım sağlandı.

Yapılan etkinlik sonrasında teknenin deniz suyu filtresinin müsilaj tarafından yoğun şekilde tıkandığı görülerek, gerekli temizlik işlemi yapıldı.